Siirry sisältöön

Koskenkorva Museo ja Könnimuseo

Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo sijaitsevat Ilmajoella Koskenkorvan kylässä kuuluisan viinatehtaan juurella. Museot ovat Koskenkorvan tilalla sijaitsevia yksityisiä museoita, joita ylläpitää Koskenkorvan perhe.

Tällä hetkellä olemme avoinna ainoastaan etukäteen varatuille yksityiskierroksille. Ota yhteyttä niin katsotaan teille sopiva visiitti maisteluiden kera!

Kesäkaudella 2024 museot ovat avoinna 11.6.-3.8. tiistaista perjantaihin kello 12-18 ja lauantaisin kello 11-16. Tällöin sisäänpääsymaksu museoihin 7 €, eläkeläiset ja opiskelijat 5 €, Museokortilla ilmaiseksi. Sisäänpääsymaksulla pääsee Koskenkorva Museoon, Könnimuseoon sekä Koskenkorvan talon tarina -kesänäyttelyyn. Museoiden aukioloaikoina palvelee myös sisäpihamme koskenkorvalaishenkinen kesäkahvila sekä matkamuistomyymälä. Jos tahdot kesäkaudella tulla yksityiskierroksille museoihin, ne onnistuvat museoiden aukioloaikojen ulkopuolella.

Museot löytyvät osoitteesta Trahteerintie 3, Koskenkorva

Näyttelyt

Valistusta Viinan Vaaroista – kesän 2024 erikoisnäyttely!
Suomalaiset ovat taipuvaisia juoppouteen ja heitä täytyy täten valistaa ja holhota – pitääkö paikkansa? Kesänäyttelyssämme esillä laaja valikoima valistusmateriaalia 1800- ja 1900-luvun vaihteesta, kun suomalaisia koitettiin toden teolla saada raittiille tielle. Tule vetämään omat johtopäätöksesi ja selvitä oletko Raittiuden Valvoja vai Turmiolan Tommi! Näyttely avautuu ti 11.6.2024.

Juna Koskenkorvalle (kesänäyttely – vapaa pääsy)
Parkkipaikan vieressä on vanha junanvaunu, jossa saa lyhyen johdatuksen Koskenkorvan kylän historiaan ja nykypäivään.

Koskenkorva Museo – kylän ja viinan historiaa sekä nykypäivää
Koskenkorva Museon perusnäyttelyssä kuulet tarinoita ja tiukkaa faktaa kotipolton ajasta kimurantin kieltolain sekä tiukan ostajaintarkkailun kautta nykypäivään. Värikkään Suomen alkoholihistorian lisäksi esillä myös kylän viinatehtaan  ja sen kuulujen tuotteiden tarinaa: näe muun muassa Koskenkorva Muraali, johon on koottu kohuja ja käänteitä viinan 70-vuotiselta taipaleelta. Museomme ehdoton erikoisuus on baari, josta löydät maailman laajimman valikoiman koskenkorvalaisia juomia maisteltavaksi.

Könnit – kellomestarit
Ilmajoen kuuluisat kellonrakentajat ja heidän hienoimmat taidonnäytteensä erillisessä tilassa Koskenkorvan tilan päärakennuksen arvokkaassa salissa. Esillä kelloja, työkaluja ja tarinaa sekä videoesitys Könnien elämästä.

Koskenkorvan Talon Tarina (kesänäyttely)
Sisäpihallamme vanhassa Puorissa sijaitsevassa näyttelyssä esitellään kosken partaalle eli kosken korvalle rakennetun talon ja sen asukkaiden vaiherikas tarina.

Koskenkorva Museo on esteetön. Könnimuseon, Koskenkorvan Talon Tarinan ja junan sisäänkäynnissä on portaat.

yksityiskierrosten hinnat

Koskenkorva museo

129 €
max 30 HLÖ, kesto n. 1h

koskenkorva museo
+ könnimuseo

199 €
max 50 HLÖ, kesto n. 1,5h

snapsi Koskenkorvaa
6 € / kpl
maailman laajimmasta
valikoimasta 

Koskenkorvan maistelulauta
9 € / lauta
3 x 2cl erilaisia juomia 

Aukioloaikojen ulkopuolella järjestämme yksityiskierroksia, joiden hintaan sisältyy kattavat opastukset ja esitykset aiheista asiantuntijoiden johdolla: Seremoniamestari Jaakko kertoo viinan historiaa sekä nykypäivää ja vanha isäntä, Mestari Könni Martti, taas elävöittää Könnin kellomestarien kiehtovaa tarinaa!

Varaukset etukäteen allaolevalla lomakkeella tai info@trahteeri.com

ryhmille

Tutustu Koskenkorvaan Koskenkorvan perheen opastuksella! Kierros sopii esimerkiksi ryhmämatkailijoille, sokkoreissun kohteeksi, viinamatkailun harrastajille tai polttariporukoille. Isommat porukat jaetaan kahteen osaan tutustumaan vuorotellen Koskenkorva Museoon ja Könnimuseoon.

Varaukset ja tiedustelut info@trahteeri.com

juoma-
elämyksiä!

Museon baarissa on maailman laajin valikoima Koskenkorvaa, josta ammennamme vaikka:

* Maistelulaudat
* Kieltolakidrinkkihetken pomoleidin kanssa
* Koskenkorvaa isän ja pojan kanssa
* Sokkotestin asiantuntijoille
* Könnien viinatuokion

Myymälä

Museon myymälä

Mukaan voi ostaa max 5,5% vahvuisia tuotteita: kylän pullodrinkkien lisäksi valikoimaan kuuluu lähipanimoiden oluita ja muita lakeuksien laatujuomia. Kaupan myös matkamuistoja kylältä, juoma- ja snapsilaseja sekä muita asiaankuuluvia käyttöesineitä. Könnimuseosta saatavilla kirjoja, sukutuotteita ja Könniläänen-tekstiilejä.

Koskenkorva Viina -pulloja | Koskenkorva Viina bottles | Koskenkorva Viina -flaskor | Коскенкорва ликерные бутылки
Viinapannut
Viinakortti
Könninkello

verkkokauppa

Tuotteita voi ostaa juomia lukuunottamatta myös verkkokaupastamme!

Uutisia Korvalta

  • 8.7.2024

    Musiikkia Hyyseistä pe 19.7.2024

    Jo yli 20 vuotta Koskenkorvan Trahteeri on ollut tunnettu Soivista Hyyseistään. Niissä vanhoista radioista on kuulunut asioinnin iloksi monenlaista musiikkia,... Lue lisää "Musiikkia Hyyseistä pe 19.7.2024"

  • 18.6.2024

    Juhannuksen aukiolot

    Olemme suljettuna juhannusaattona sekä -päivänä. Juhannusviikolla ti-to tapahtuu seuraavaa: 🍀Ti 18.6. kesäkahvila ja Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo avoinna kello 12-18.... Lue lisää "Juhannuksen aukiolot"

Tilaa Trahteerin uutiskirje

Lähetämme kerran-pari kuussa kuulumisia Koskenkorvalta. Osoitetta ei käytetä muuhun eikä luovuteta edelleen.

Trahteerata:
kestitä vieraita

Trahteeri:
paikka, jossa
vieraita kestitään
erityisen hyvin