Siirry sisältöön

Raittiuden Valvoja -merkki

14,90 

Onko sinusta Raittiuden Valvojaksi? Tällä komealla kieltolain aikaisen virkamerkin uusintapainoksella herätät kunnioitusta kanssaihmisten keskuudessa!

Merkki on jämäkän metallinen ja siinä on taustalla kiinnitysneula. Merkki toimitetaan pahvisessa lahjarasiassa, jossa mukana merkin taustaa valottava teksti.

Varastossa

Raittiuden valvojat olivat kieltolain (1919-1932) aikana kuntien raittiuslautakuntien palkkaamia henkilöitä, jotka olivat vastuussa kaikenlaisen kieltolakia rikkovan toiminnan valvonnasta. Toimeenkuvaan kuului myös agitaattorina toimiminen, kun yleisessä tilaisuudessa piti puolustaa kieltolakia. Raittiuden valvojat tekivät tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa ja heillä oli kotietsintälupa, mutta eivät kuitenkaan virallisesti olleet poliiseja. Raittiuden valvojien tuli olla hyvämaineisia, elämässään nuhteettomiksi ja raittiiksi tunnettuja henkilöitä. Tehtävänsä tunnuksena he kantoivat tällaista rintamerkkiä.

Uutisia Korvalta

  • 18.6.2024

    Juhannuksen aukiolot

    Olemme suljettuna juhannusaattona sekä -päivänä. Juhannusviikolla ti-to tapahtuu seuraavaa: 🍀Ti 18.6. kesäkahvila ja Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo avoinna kello 12-18.... Lue lisää "Juhannuksen aukiolot"

  • 10.6.2024

    Kesäaukiolot alkavat!

    Kesäkautemme alkaa ja olemme 11.6. alkaen ja 3.8. asti avoinna seuraavasti: Ti-Pe 12-18 La 11-16 Su & Ma suljettu Tällöin... Lue lisää "Kesäaukiolot alkavat!"

Tilaa Trahteerin uutiskirje

Lähetämme kerran-pari kuussa kuulumisia Koskenkorvalta. Osoitetta ei käytetä muuhun eikä luovuteta edelleen.

Trahteerata:
kestitä vieraita

Trahteeri:
paikka, jossa
vieraita kestitään
erityisen hyvin