Siirry sisältöön

Jonsei Piru niin Könni

88,00 

666-sivuinen perinpohjainen, kattavasti kuvitettu ja ennen kaikkia komia teos Könnin kellomestareiden kiehtovasta elämästä!

Juhlakirja ”Jonsei Piru niin Könni” avartaa tietojamme Könnin kellomestareiden myyttisen suvun tarinasta. Kirja esittelee menneisyyden elämää Könnin tilalla, ja liittää sen elämänläheisesti yleiseen historiaan. Elinaikanaan ja edelleen originellit könniläiset kellontekijät saivat osakseen julkista arvostusta. Teokseen on koottu ennen julkaisematonta tietoa Könneistä ja kulttuurihistoriasta.

Kirjoituksia Könneistä löytyy kahdensadan vuoden ajalta runsaasti. Könni-brändi elää historiassa ja kulttuurituotteissa, kuten kaappi- ja tornikelloissa, koneissa ja kojeissa, kieseissä, lukoissa ja hienomekaanisissa laitteissa sekä kansantarinoissa, musiikissa, kaunokirjallisuudessa, elokuvissa, kuunnelmissa, lastenkirjoissa. Könnien tarina muistuttaa kekseliäisyydestä. Erilaisia tarinoita könniläisestä kekseliäisyydestä ja taidosta liikkui kansan keskuudessa eri puolilla Suomea ja naapurimaissakin. Tähän viittaa kirjan nimeksi valittu lausahdus ”Jonsei Piru niin Könni”.

Juhlakirjassa on ensimmäistä kertaa esitelty todella laajasti Könnien kellotuotantoa: tietoa löysin varsin kattavasti niin tornikelloista, kaappikelloista kuin tasku- ja pöytäkelloistakin. Kelloista on kirjassa myös runsas kuvitus. Kaikkiaan kirjassa on noin 600 kuvaa, piirrosta ja taulukkoa.

Kirjan päätoimittaja, Mestari-Könni ja Trahteerin vanha isäntä Martti Koskenkorva sekä sukuseuran oltermannit ja suvun ulkopuoliset asiantuntijat tuovat tuoreen näkökulman ihmisenä olemisen, ammatillisen kasvun, käsityöläisyyden, yrittäjyyden, oppimisen ja teollistumisen historiaan.

Varastossa

Haloo, Koskenkorvan Taloo!

info@trahteeri.com
luemme posteja 24/7!

050 300 5530
Sari (toimistoaikoina)

Trahteerintie 3, 61330 Koskenkorva

Uutisia Korvalta

  • 28.11.2022

    Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 60€ ostoksiin!

    Kirkkaasti erikooset joululahjat kuten legendaariset Saunatrikoot ja muut kylän tuotteet verkkokaupastamme! Joulunajan tarjouksena yli 60€ tilauksiin ilmainen toimitus. Tarjous on... Lue lisää "Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 60€ ostoksiin!"

  • 28.11.2022

    Jouluputiikki su 11.12.2022 Koskenkorva Museolla

    Koskenkorva Museon ovet aukeavat jouluissa tunnelmissa sunnuntaina 11.12.2022 kello 10-16: * Myymälästä koskenkorvalaiset joululahjat * Puurobaarista rakkaudella haudutettua ohranryynipuuroa tilpehöörien... Lue lisää "Jouluputiikki su 11.12.2022 Koskenkorva Museolla"

Tilaa Trahteerin uutiskirje

Lähetämme kerran-pari kuussa kuulumisia Koskenkorvalta. Osoitetta ei käytetä muuhun eikä luovuteta edelleen.

Trahteerata:
kestitä vieraita

Trahteeri:
paikka, jossa
vieraita kestitään
erityisen hyvin